KALİFORNİYA’DAKİ KAMU ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ, MAHKEME KARARIYLA FİLİSTİN YANLISI GREVİ SONLANDIRDI

0
41
Filistin yanlısı protesto gösterilerine yöneticilerin verdiği tepkiyi protesto etmek için altı kampüste greve giden binlerce Kaliforniya Üniversitesi akademisyeni, mahkeme kararıyla pazartesi günü işe geri döndü; ancak sendikaları daha fazla protesto düzenleneceğini söyledi.
Orange County Yüksek Mahkemesi hakimi, üniversitenin talep ettiği geçici uzaklaştırma kararını Cuma günü geç saatlerde onayladı. Kararda, grevin işçi sorunları dışındaki sebeplerden kaynaklandığı ve sendikanın sözleşmesindeki grev yasağı maddesinin ihlal edildiği belirtildi.
Üniversite yetkilileri ilk olarak Kaliforniya Kamu İstihdam İlişkileri Kurulu’na dilekçe vermiş ancak kurul, ihtiyati tedbir taleplerini iki kez reddetmişti.
Üniversitede son haftalarda gerçekleşen Filistin yanlısı gösterilere yönelik haksız işçi uygulamaları nedeniyle sendikalı akademisyen araştırmacılar, lisansüstü öğretim görevlileri ve doktora sonrası araştırmacılar iş bıraktı .
İş bırakma eylemi, 10 UC kampüsü ve Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı’nda görev yapan yaklaşık 48.000 kadrosuz akademik çalışanı temsil eden Birleşik Otomotiv İşçileri sendikası Local 4811 tarafından organize edildi.
Protesto grevi 20 Mayıs’ta UC Santa Cruz kampüsünde başladı ve sonraki iki hafta içinde UCLA, Sacramento yakınlarındaki UC Davis ve San Diego, Santa Barbara ve Irvine kampüslerini kapsayacak şekilde genişletildi. Bu altı kampüs yaklaşık 31.500 UAW üyesine denk geliyor. UC sisteminde toplam 10 kampüs bulunuyor.
UC İşçi İlişkileri Başkan Yardımcısı Melissa Matella, kısıtlama emrini memnuniyetle karşıladığını belirten bir bildiride, grevin devam etmesinin “öğrencilerin akademik başarılarında geri dönüşü olmayan bir aksaklığa yol açacağını ve son çeyrekte önemli araştırma projelerinin sekteye uğramasına neden olabileceğini” söyledi.
KAYNAK: REUTERS / ÇEVİRİ: EZGİ SARAÇOĞLU
EtiketlerReuters