GAZZE’DEKİ PROTESTOCULARIN ETRAFINA ÇİT ÇEKİLDİ

0
29

Gazze’deki savaşı protesto eden Oxford öğrenci kampının etrafına metal bir çit dikildi.

6 Mayıs’ta, Oxford ve Cambridge’deki Doğa Tarihi Müzesi’nin dışında protesto kampları kuruldu. Oxford Üniversitesi, “kamu kullanımına geri döndürmeye hazırlık olarak” ve “çimlere daha fazla zarar vermekten kaçınmak” için alanı çitle çevirdiğini söyledi.Filistin için Oxford Hareketi (OA4P), “barışçıl protestoları sindirmeye ve kapatmaya yönelik bariz bir girişimden” “derinden rahatsız” olduğunu söyledi.

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’in güneyine düzenlediği sınır ötesi saldırıya yanıt olarak Gazze’de Hamas’ı yok etmek için askeri bir kampanya başlattı ve bu sırada yaklaşık 1.200 kişi öldü ve 252 kişi rehin alındı. Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığına göre, o zamandan beri Gazze’de 37.590’dan fazla insan öldürüldü.

Protestocular, üniversitenin tüm finansmanı ifşa etmesi ve üniversite yatırım politikasını elden geçirmesi çağrısında bulundu. Kurum, “barışçıl protestolar şeklinde ifade özgürlüğü haklarına” saygı duyduğunu söyledi ve “Gazze, İsrail ve Batı Şeria’da acı çekenlere derin sempati” duyduğunu ifade etti. Diğer Filistin yanlısı göstericiler binalar işgal edildikten sonra üniversiteyi yıl sonu sınavlarını iptal etmek için zorladı.

KAYNAK: BBC / ÇEVİRİ: EZGİ SARAÇOĞLU

EtiketlerBBC