82 YAŞINDAKİ LEWISHAMLI KADIN, GAZZE’YE YARDIM İÇİN MONT VENTOUX’A BİSİKLETLE TIRMANDI

0
37

82 yaşındaki bir büyükanne, Gazze’ye yardım toplamak için Tour de France’ın en ünlü dağlarından birine tırmandı. Anne Jones, Londra’nın güneyindeki Lewisham’dan, Amos Trust’ın Gazze bağış kampanyasını desteklemek için Fransa’nın güneyinde yer alan Mont Ventoux’da 20 km (12 mil) bisiklet sürdü. 1.910 metre (6.270 fit) rakımdaki tırmanışın zirvesine ulaşmak için altı saat boyunca bisiklet süren Jones, dolu, yağmur ve sisle mücadele etti.

Jones, kampanya için 13.000 £ topladı. Altı torun sahibi olan Jones, bu başarıyı tamamlamış olmaktan ‘’çok mutlu’’ olduğunu ve insanların ‘’yaşlı bir yüz’’ gördüklerinde yaptıkları ‘’varsayımları’’ değiştirmeyi umduğunu söyledi.

Emekli psikoterapist ve sosyal hizmet uzmanı, “İnsanları dışarı çıkmaya teşvik etmek istiyorum. 65 yaşına geldiğinde birçok insan yaşları nedeniyle bir şeyler yapamayacaklarını düşünüyor, ama benim mesajım onların yapabilecekleri yönünde” dedi.

Anne Jones’un Gazze İçin Dağa Tırmanma Kararı ve Motivasyonu

Jones, “Provence Canavarı” olarak bilinen dağa tırmanma fikrini ilk olarak geçen yaz Amos Trust yöneticisi Chris Rose ile yaptığı bir bisiklet turu sırasında edindi. Filistin halkı için bu başarıyı gerçekleştirmenin ‘sorumluluk’ olduğunu söyledi.

Jones, JustGiving sayfasında ‘’Umutsuzluk ve acı içinde ellerimi ovuşturmaktansa zamanımı bu şekilde kullanmayı tercih ederim. 11.000’den fazla Filistinli çocuk öldürüldü, bu çok fazla, her öldürülen İsrailli de fazla.’’ diye yazdı

Amos Trust, 7 Ekim 2023’te Hamas’ın İsrail’e saldırısının ardından yayımladığı bir açıklamada, Hamas’ın saldırısının vahşetini ve İsrail’in misillemesinin şiddetini’ kınadığını belirtti.

Jones’a yolculuğunda Amos Trust’tan, Rose ve Megan Williams’ın da aralarında bulunduğu bir ekip eşlik etti. Williams, yaşlı kadının “hepimiz için bir ilham kaynağı” olduğunu söyledi. Jones, ayrıca ailesinden, arkadaşlarından ve Gazze’deki insanlardan büyük destek aldığını belirtti. “Çok fazla bağış yapıldı, gerçekten çok etkileyici ve bu da başka bir motivasyon çünkü insanları hayal kırıklığına uğratmak istemezsiniz” diye ekledi.

Jones şimdi gönüllü çalışmalarına Calais’de devam etmeyi planlıyor; burada İngilizce dersleri veriyor ve mültecilerin kıyafetlerini onarmalarına yardımcı oluyor. Daha önce Hindistan ve Romanya gibi yerlerde de gönüllü olarak çalışmıştı.

Kaynak: BBC / Çeviri: Dilayda Turgut

EtiketlerBBC