FİLİSTİN YANLISI ÖĞRENCİLER MIT’TE POLİS ÇİTLERİNİ AŞTI

0
28

Öğrenciler kampüsteki çadırların etrafında kollarını birleştiriyor ve Gazze’deki cinayetlere son verilmesi çağrısında bulunurken yerel caddeyi kapatıyor.

Pazartesi günü Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki bir kampa girmeleri polis tarafından engellenen Filistin yanlısı protestocular, Columbia Üniversitesi’nin haftalarca süren Filistin yanlısı protestoların ardından üniversite çapındaki mezuniyet törenini iptal etmesiyle çitleri kırdı, kollarını bağladı ve orada kalan çadırları kuşattı.

MIT’de makine mühendisliği okuyan yüksek lisans öğrencisi ve Ateşkes için MIT Yahudileri üyesi Sam Ihns, grubun son iki haftadır kampta olduğunu ve Gazze’de binlerce insanın öldürülmesine son verilmesi çağrısında bulunduklarını söyledi. “Özellikle, kampımız MIT’nin İsrail Savunma Bakanlığı ile doğrudan araştırma bağlarını protesto ediyor” dedi.

Los Angeles’taki California Üniversitesi, geçen hafta bir kampın sökülmesinin ardından devam eden aksaklıklar nedeniyle tüm dersleri tüm hafta boyunca çevrimiçi ortama taşıdı. Üniversite polis gücü Pazartesi günü 44 tutuklama bildirdi, ancak UCLA sözcüsü Eddie North-Hager, Associated Press’e bir e-postada belirli bir ayrıntı olmadığını söyledi.

Okullar, protestocuların kampları yıkmalarını veya gösterilerin daha az müdahaleci olacağı kampüs alanlarına taşınmalarını sağlamak için yatıştırmadan disiplin cezası tehditlerine kadar çeşitli taktikler deniyor.

Chapel Hill’deki North Carolina Üniversitesi’nden bir grup öğretim üyesi ve personel, son protestolar sırasında tutuklanan ve uzaklaştırılan öğrenciler için yönetimden af istedi. UNC Filistin’deki Adalet Öğretim Üyeleri ve Personeli, bir medya danışmanlığında, öğrenci aktivistlerini destekleyen 500’den fazla öğretim üyesi adına bir mektup göndereceğini söyledi.

Diğer üniversiteler farklı bir yaklaşım benimsedi.

Harvard Üniversitesi’nin geçici rektörü Alan Garber, öğrencileri Harvard Yard’daki Filistin yanlısı bir kampa katılanların “gönülsüz izin” ile karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı. Garber, bunun kampüse girmelerine izin verilmeyeceği, öğrenci konutlarını kaybedebilecekleri ve sınavlara giremeyecekleri anlamına geldiğini söyledi.

KAYNAK: GUARDIAN / ÇEVİRİ: EZGİ SARAÇOĞLU

EtiketlerGuardian